Pasta z awokado, zielonej soczewicy i koperku

  • wyświetlono: 256 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Smaczna pasta kanapkowa. Najlepiej smakuje z pieczywem domowej roboty.

moje zdjęcie1
  • 3 porcje
  • 10min

Składniki

awokado 1 szt
soczewica zielona 1/3 puszki
koperek świeży posiekany 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
majonez 1 łyżka
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z awokado, zielonej soczewicy i koperku

  • 1. Awokado obrać, usunąć pestkę. Pokroić na kawałki, dodać odsączoną soczewicę i rozgnieść wszystko widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. Dodać koperek, sok z cytryny oraz majonez. Wymieszać wszystkie składniki, doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i solą. Schłodzić przed podaniem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

awokadopasta kanapkowa

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta jajeczna z awokado i szczypiorku

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Pasta jajeczna z awokado i szczypiorku

Pyszna pasta z awokado i jajka...

Pasta z pieczonego łososia, koperku i cebuli

Dodane przez: catha

Pasta z pieczonego łososia, koperku i cebuli

Pasta z wykorzystaniem pieczonego...

Pasta z tuńczyka i awokado

Dodane przez: Ania321

Pasta z tuńczyka i awokado

Prosta z w przygotowaniu, smaczna...

Pasta z łososia i soczewicy

Dodane przez: zzewa

Pasta z łososia i soczewicy

Zdrowa i smaczna pasta na kanapki

image-1601gk4

Dodane przez: AgaAga

Pasta z zielonego groszku i koperku

Smaczna pasta na bazie groszku...

Pasta z awokado i groszku

Dodane przez: AnetaJ

Pasta z awokado i groszku

Jest to jedna z najszybszych i...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE