Pasta z awokado, zielonej soczewicy i koperku

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób

Smaczna pasta kanapkowa. Najlepiej smakuje z pieczywem domowej roboty.

  • 10 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • awokado 1 szt
    soczewica zielona 1/3 puszki
    koperek świeży posiekany 1 łyżka
    sok z cytryny 1 łyżeczka
    majonez 1 łyżka
    sól
    pieprz

Pasta z awokado, zielonej soczewicy i koperku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado obrać, usunąć pestkę. Pokroić na kawałki, dodać odsączoną soczewicę i rozgnieść wszystko widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. Dodać koperek, sok z cytryny oraz majonez. Wymieszać wszystkie składniki, doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i solą. Schłodzić przed podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy