Pasta z awokado, pieczonego pstrąga, mozzarellii i jogurtu do pieczywa

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną pastę do pieczywa. Szybka i prosta w przygotowaniu. Polecam.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 awokado
    100 g pieczonego pstrąga ( bez ości i skóry )
    100 g mozzarelli
    150 g jogurtu greckiego
    1 ząbek czosnku
    sól do smaku
    biały pieprz do smaku
    1 łyżeczka soku z cytryny
    1 łyżka szczypiorku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pasta z awokado, pieczonego pstrąga, mozzarellii i jogurtu do pieczywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado kroimy wzdłuż i wyjmujemy pestkę. Miąższ wyjmujemy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Skrapiamy sokiem z cytryny. Rybę kroimy w kosteczkę, czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Mozzarellę odsączamy z zalewy i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek kroimy na drobno. Pokrojone składniki wkładamy do miski i dodajemy jogurt i przyprawy, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Mozzarella Pstrąg Czosnek Jogurt grecki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować