Zapraszam na smaczną pastę do pieczywa. Szybka i prosta w przygotowaniu. Polecam.
20 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1 awokado
100 g pieczonego pstrąga ( bez ości i skóry )
100 g mozzarelli
150 g jogurtu greckiego
1 ząbek czosnku
sól do smaku
biały pieprz do smaku
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżka szczypiorku
Pasta z awokado, pieczonego pstrąga, mozzarellii i jogurtu do pieczywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Awokado kroimy wzdłuż i wyjmujemy pestkę. Miąższ wyjmujemy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Skrapiamy sokiem z cytryny. Rybę kroimy w kosteczkę, czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Mozzarellę odsączamy z zalewy i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek kroimy na drobno. Pokrojone składniki wkładamy do miski i dodajemy jogurt i przyprawy, mieszamy.
Komentarze