Pasta z awokado, ogórków konserwowych i szczypiorku

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna pasta w wiosennym, zielonym kolorze.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • awokado 1 sztuka
    jajko 1 sztuka
    korniszony 2 sztuki
    szczypiorek 1/2 pęczka
    sok z cytryny 1 łyżeczka
    majonez 1 łyżeczka
    sól
    pieprz czarny
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ogórki konserwowe Korniszony Pasty

Pasta z awokado, ogórków konserwowych i szczypiorku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko ugotować na twardo, zalać zimną wodą, aby szybciej ostygło. Następnie pokroić jajko na kawałki, wrzucić na miski. Awokado obrać, usunąć pestkę, pokroić na kawałki. Rozgnieść jajko i awokado tłuczkiem do ziemniaków. Skropić sokiem z cytryny. Dodać pokrojone w drobną kostkę ogórki oraz posiekany szczypiorek.
    Dodać majonez, wymieszać. Przyprawić pastę do smaku solą i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Podawać z ulubionym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować