Pasta z awokado i żółtej papryki

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna i zdrowa pasta z awokado, z dodatkiem chrupiących kawałków żółtej papryki. Idealna na śniadanie i nie tylko :)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
    1/2 żółtej papryki
    1 jajko
    1 łyżeczka majonezu
    1 łyżeczka soku z cytryny
    sól i pieprz do smaku.

Pasta z awokado i żółtej papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko ugotować na twardo, a następnie zalać zimną wodą, aby szybciej ostygło.
    Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, obrać i wrzucić do miski. Skropić sokiem z cytryny. Dodać jajko i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem.
    Paprykę pokroić w drobną kosteczkę i dodać do reszty składników. Wymieszać.
    Dodać majonez, przyprawić do smaku szczyptą soli i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
    Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy