Pasta z awokado i jajek

5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 25 min

Polecam szczególnie do pieczywa czosnkowego.

  • 25 min

Składniki:

  • ● awokado
    ● 2-3 jajka
    ● ząbek czosnku
    ● 2 łyżki majonezu
    ● sól
    ● pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
    ● łyżka soku z cytryny
    ● szczypta cukru
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z awokado i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo.
    Studzimy i obieramy. Siekamy.
  • Pasta z awokado i jajek 2. Czosnek obieramy i drobno
    kroimy. Awokado myjemy,
    obieramy, przekrawamy na
    pół i usuwamy pestkę. Miąższ kroimy w kawałki. Miksujemy
    z jajkami i czosnkiem.
  • 3. Masę doprawiamy do smaku.
    Dodajemy sok z cytryny
    i majonez, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado

Notka redakcyjna

PPWS_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować