Pasta z awokado i ciecierzycą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Prosta i szybka pasta z awokado i ciecierzycą na śniadanie. Dobry chleb, świeże warzywa i zielone liście – takie śniadanie to świetny i odżywczy posiłek.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duże, dojrzałe awokado
    200 gramów ugotowanej ciecierzycy
    mały ząbek czosnku
    3 łyżki soku z cytryny
    sól i pieprz
    Dodatkowo:
    kilka kromek dobrego chleba
    zielone liście, ja dodałam liście rzodkiewki
    pomidor
    czerwona cebula
    rzodkiewki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki

Pasta z awokado i ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasta z awokado 1. 1. Awokado, sok z cytryny i czosnek miksuję na gładką pastę. Przyprawiam do smaku. Pod koniec dodaję ciecierzycę i także krótko miksuję. W paście powinny pozostać widoczne, całe ziarna ciecierzycy.
    2. Pastę smaruję chleb i dodaję ulubiona warzywa.

Porady

Do moich kanapek dodałam liście rzodkiewki, które mają bardzo charakterystyczny smak. Jeżeli wyrzucacie te liście, następnym razem spróbujcie dodać je do sałatki, kanapek lub zrobić z nich pesto.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Ciecierzyca

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować