Pasta z awokado, ciemnych oliwek i jajek

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pasta z awokado, ciemnych oliwek i jajek to szybka do przyrządzenia pasta na kanapki stosowana zamiast masła lub margaryny. Sprawdzi się doskonale również jako dip do przekąsek.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
    2 jajka
    7-8 sztuk ciemnych oliwek
    1 ząbek czosnku
    Oliwa z oliwek
    Sól i pieprz do smaku
    Sok z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Guacamole Salsa Dip Pasty

Pasta z awokado, ciemnych oliwek i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jajka gotujemy na twardo.
    2. Awokado przecinamy na pół i usuwamy pestkę i wydrążamy miąższ i przekładamy do naczynia blendera.
    3. Dodajemy również pokrojone na pół jajka, oliwki, ząbek czosnku, sok z cytryny i kilka kropli oliwy z oliwek
    4. Wszystko miksujemy i dodajemy na koniec sól i pieprz do smaku.
    5. Podajmy najlepiej z pieczywem lub jako dip do przekąsek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować