Pasta z awokado, ciemnych oliwek i jajek to szybka do przyrządzenia pasta na kanapki stosowana zamiast masła lub margaryny. Sprawdzi się doskonale również jako dip do przekąsek.
15 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
1 dojrzałe awokado
2 jajka
7-8 sztuk ciemnych oliwek
1 ząbek czosnku
Oliwa z oliwek
Sól i pieprz do smaku
Sok z cytryny
Pasta z awokado, ciemnych oliwek i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Jajka gotujemy na twardo.
2. Awokado przecinamy na pół i usuwamy pestkę i wydrążamy miąższ i przekładamy do naczynia blendera.
3. Dodajemy również pokrojone na pół jajka, oliwki, ząbek czosnku, sok z cytryny i kilka kropli oliwy z oliwek
4. Wszystko miksujemy i dodajemy na koniec sól i pieprz do smaku.
5. Podajmy najlepiej z pieczywem lub jako dip do przekąsek.
Komentarze