Pasta z awokado, ciecierzycy i sera typu feta

5 (3 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pasta z awokado świetny dodatek do domowego pieczywa , krakersów czy tartinek. Robi się ją błyskawicznie i błyskawicznie znika.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
    150 g ciecierzycy z puszki
    80 g sera typu Feta
    20 g orzechów włoskich pokrojonych
    1 płaska łyżeczka soku z cytryny lub limonki
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z awokado, ciecierzycy i sera typu feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki, pomijając orzechy blendujemy na gładki mus. Całość przyprawiamy, dodajemy orzechy, mieszamy i.... gotowe .

Porady

Pasta fajnie smakuje posypana zielonymi ziarenkami pieprzu lub kaparami. Do pasty można dodać ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekaną cebulkę. Pasta najlepiej smakuje na świeżo.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować