Pasta z awokado

0 (0 ocen)

Aromatyczny dodatek do mięsa

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
    1 pomidor
    1/2 czerwonej cebuli
    1 ząbek czosnku
    sok z 1/2 cytryny
    garść listków bazylii

Pasta z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i zdjąć skórę, rozgnieść widelcem, polać sokiem z cytryny. Pomidora obrać, wydrążyć i pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, listki bazylii posiekać. Wszystkie składniki dodać do awokado, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Podawać z plackami tortilli jako dodatek np. do grillowanego mięsa. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy