Pasta z awokado.

0 (0 ocen)

  • 10 min

Zdrowa, pyszna, delikatna pasta na kanapki.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 awokado najlepiej miękkie
    1 op. serka śmietankowego (150gr)
    3 parówki wieprzowe
    1 łyżeczka tartego chrzanu
    Świeżo zmielony pieprz kolorowy oraz sól morska do smaku

Pasta z awokado. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado przeciąć na pół, wyjąć pestkę, obrać nożykiem ze skóry i w misce zmiażdżyć widelcem na papkę. Dodać serek śmietankowy oraz łyżeczkę tartego chrzanu i całość dokładnie wymieszać. Parówki obrać z osłonek, pokroić w drobną kostkę, dodać do pozostałych składników. Całość przyprawić świeżo zmielonym kolorowym pieprzem oraz solą morską. Można od razu podawać np. na kanapce, grzance lub na krakersie.

Porady

Awokado jest jednym z najzdrowszych owoców świata. Zawiera mnóstwo witamin i składników działających cuda dla naszego organizmu. Znany i ceniony jest już od wieków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy