Pasta z awokado

4.5 (4 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Coś lekkiego na kanapki. Pyszna pasta z awokado. Prosta i szybka w przygotowaniu.
Pasta z awokado super sprawdzi się również na imprezę do chipsów, czy krakersów.
Super smakuje na podopiecznym pieczywie.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 dojrzałe awokado
    2 mniejsze ząbki czosnku
    1 łyżka soku z limonki, lub cytryny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (4 ocen)

Zobacz również:

Pasta warzywna

Pasta z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta z awokado 1. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę.
    Następnie łyżką wydrążyć miąższ i przełożyć do miseczki.
    Rozgnieść widelcem.
    Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, sok z limonki, sól i pieprz.
    Wszystko wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować