Pasta wiejska do pieczywa

0 (0 ocen)

Wiejska bo z serków wiejskich oraz warzyw które możemy już zrywać z własnych grządek. Idealna na śniadanie do świeżego pieczywa.

Składniki:

  • 400g. serka wiejskiego ( 2 opakowania)
    100g. tartego sera żółtego
    2 ogórki szklarniowe
    2 ogórki małosolne
    5 rzodkiewek
    2 cebulki dymki
    1/2 pęczka cienkiego szczypiorku
    1 łyżeczka ostrego chrzanu
    1/2 łyżeczki soli i pieprzu

Pasta wiejska do pieczywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. erek wiejski przekładamy do miski wraz z chrzanem , miksujemy blenderem na jednolitą masę.
    Warzywa obieramy , myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym.
    Ogórki ścieramy na tarce o małych oczkach , cebulki kroimy w małą kosteczkę.
    Szczypiorek siekamy drobno.
    Do serka wiejskiego dodajemy warzywa oraz ser żółty ,doprawiamy solą i pieprzem.
    Całość dokładnie mieszamy razem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy