Pasta warzywna

  • wyświetlono: 103 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszna i zdrowa pasta z warzyw, podsmażonych na maśle. Świetna na kanapki.

IMG_20190613_095635
  • 5 porcje
  • 50min
  • Łatwy

Składniki

200 g .dyni obranej i pokrojonej
200 g. cukinii obranej i pokrojonej
1 papryka czerwona
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
1 cebula
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
papryka słodka
papryka ostra
masło do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta warzywna

  • Pasta warzywna1. Dynię i cukinię obraną i pozbawioną miąższu, pokroić na mniejsze kawałki.
    Resztę warzyw obrać, umyć i również pokroić na mniejsze kawałki.
    Na patelni roztopić masło. Wrzucić pokrojoną cebulę, chwilę podsmażyć.
    Następnie dodać pokrojony czosnek. Smażyć jeszcze chwilę i dodać resztę warzyw. Przyprawić solą pieprzem i papryką.
    Patelnię z warzywami nakryć pokrywką i dusić 20-25 minut, do miękkości warzyw.
  • Pasta warzywna2. Co jakiś czas zamieszać. W międzyczasie można podlać trochę wodą,
    żeby warzywa się nie przypaliły.

    Kiedy warzywa lekko przestygną, zblendować je na gładką masę.
    Jeśli trzeba, doprawić do smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

warzywapastasmarowidła

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta serowa

Dodane przez: Gospodyni

Pasta serowa

I znowu coś dla miłośników żółtego...

Warzywna pasta kanapkowa

Dodane przez: Futka

Zielona pasta kanapkowa

Propozycja na smaczną i prostą...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Pasta marchewkowa

Taką pastę zrobiłam po raz pierwszy-ale...

pasta rybna

Dodane przez: tasty-and-fit

pasta rybna

Czasem gdy brak nam pomysłu na...

pasta z tuńczyka

Dodane przez: capri

Pasta z tuńczyka i jajek

Pasta z tuńczyka i jajek jest błyskawiczna...

Pasta chrzanowa

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Pasta jajeczna z chrzanem

Smaczna pasta jajeczna na każde...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE