200 g .dyni obranej i pokrojonej
200 g. cukinii obranej i pokrojonej
1 papryka czerwona
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
1 cebula
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
papryka słodka
papryka ostra
masło do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Pasta warzywna
1.
Dynię i cukinię obraną i pozbawioną miąższu, pokroić na mniejsze kawałki.
Resztę warzyw obrać, umyć i również pokroić na mniejsze kawałki.
Na patelni roztopić masło. Wrzucić pokrojoną cebulę, chwilę podsmażyć.
Następnie dodać pokrojony czosnek. Smażyć jeszcze chwilę i dodać resztę warzyw. Przyprawić solą pieprzem i papryką.
Patelnię z warzywami nakryć pokrywką i dusić 20-25 minut, do miękkości warzyw.
2.
Co jakiś czas zamieszać. W międzyczasie można podlać trochę wodą,
żeby warzywa się nie przypaliły.
Kiedy warzywa lekko przestygną, zblendować je na gładką masę.
Jeśli trzeba, doprawić do smaku.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze