pasta twarożkowo - jajeczna

5 (181 ocen)

  • 15 min

Możemy dodać do niej jogurt/śmietanę lub majonez albo w wersji wielkanocnej, chrzan. Szybka tania i smaczna :)

  • 15 min

Składniki:

  • 200 - 250 gramów twarogu półtłustego
    4 ugotowane na twardo jaja
    2 łyżki śmietany kwaśnej lub jogurtu
    lub 1 - 1,5 łyżki tartego chrzanu
    pęczek szczypiorku
    zmielony kminek (opcjonalnie)
    sól, biały lub czarny pieprz
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta twarożkowo - jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser dobrze ugnieść, jaja posiekać, wymieszać dokładnie obydwa składniki, dodać śmietankę/jogurt lub chrzan, posiekany szczypior, doprawić i wymieszać do połączenia składników.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować