Pasta twarożkowa z jajkiem i awokado

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zdrowa,smaczna i domowa z naturalnych składników idealna na śniadanie lub lekka kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g zmielonego twarożku
    2 jajka ugotowane na twardo
    2 sztuki awokado
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    sól
    pieprz

Pasta twarożkowa z jajkiem i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado obrać ze skórki,usunąć pestkę i zmiksować na mus.
    Ugotowane jajka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
    Wszystkie składniki pasty przełożyć do miski,dodać jogurt,sól i pieprz do smaku i dokładnie wymieszać.
    Podawać ze świeżym pieczywem najlepiej domowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy