Pasta twarogowo-pomidorowa

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smarowidło idealne do chrupkiego, dietetycznego pieczywa

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250g chudego twarogu
    7 suszonych pomidorów w oleju rzepakowym
    sól
    świeżo mielony pieprz
    czarnuszka
    wędzona papryka

Pasta twarogowo-pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg zmiksować z suszonymi pomidorami. Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem do smaku. Wyłożyć do dwóch miseczek, wierzch posypać wędzoną papryką, czarnuszką oraz polać olejem, w którym marynowały się pomidory.
    Podawać jako dip - dodatek do pieczywa, warzyw, itp.
    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy