Pasta twarogowo-jajeczna z wiosennymi warzywami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna, prosta w wykonaniu pasta z twarogu i jajek z dodatkiem chrupiących warzyw. Można ją wykorzystać jako smarowidło do pieczywa lub jako farsz do świeżych warzyw, jajek lub wytrawnych babeczek.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 125 g twarogu półtłustego
    2 jajka ugotowane na twardo
    1 ogórek gruntowy (ok. 80 g)
    5 rzodkiewek (ok. 80 g)
    2 łyżki posiekanego szczypioru
    1 łyżka śmietany lub jogurtu naturalnego
    sól
    pieprz

Pasta twarogowo-jajeczna z wiosennymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ogórka obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę. Rzodkiewkę również kroimy w bardzo drobną kostkę. Twaróg rozgniatamy widelcem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.

Porady

Ogórka i rzodkiewkę można również zetrzeć na tarce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy