Pasta twarogowo - jajeczna z kaszą gryczaną

0 (0 ocen)

Nietuzinkowa pasta do chleba – twarogowo – jajeczna z dodatkiem kaszy gryczanej. Pożywny i smaczny dodatek na kanapki, który na pewno zapewni sporą dawkę energii.

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    250 g twarogu półtłustego 4%
    100 g suchej kaszy gryczanej prażonej
    20 cm – owy kawałek smukłego pora (80 g)
    2 łyżki oliwy lub oleju
    3 łyżki majonezu
    po 1 łyżeczce suszonych ziół – tymianku, oregano
    po ½ łyżeczki mielonych przypraw – owoców kolendry, nasion kozieradki
    1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
    szczypta papryki ostrej mielonej
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pasta twarogowo - jajeczna z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta twarogowo - jajeczna z kaszą gryczaną 1. Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu, osączyć i wystudzić. Kaszę razem z twarogiem i majonezem zmiksować za pomocą blendera na jednolitą masę.
  • Pasta twarogowo - jajeczna z kaszą gryczaną 2. W garnku rozgrzać oliwę/olej, dodać posiekanego pora, wsypać suszone zioła, owoce kolendry, nasiona kozieradki oraz paprykę słodką i ostrą. Całość smażyć ok. 5 min, mieszając. Wystudzić i dołożyć do pasty z kaszy, sera i majonezu – wymieszać.
  • Pasta twarogowo - jajeczna z kaszą gryczaną 3. Na końcu dołożyć obrane i starte na grubych oczkach taki jarzynowej jajka, po czym ponownie dokładnie wymieszać. Pastę doprawić przyprawami do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować