Pasta twarogowa z makrelą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pasty do pieczywa to świetny wynalazek. Można dowolnie komponować składniki
i nie ma nudy. Tym razem polecam pastę twarogową z makrelą.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g. twarogu
    1 puszka makreli w oleju (170 g.)
    1/2 czerwonej cebuli
    3 łyżki pokrojonego szczypiorku
    1 ogórek kiszony
    1 łyżka majonezu
    sól, pieprz

Pasta twarogowa z makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta twarogowa z makrelą 1. Makrelę odsączyć z oleju. Przełożyć do miski i rozgnieść widelcem.
    Dodać twaróg i ponownie rozgnieść widelcem.
    Wrzucić szczypiorek.
    Ogórka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, cebulę pokroić w drobną kostkę.
    Wszystko razem wymieszać. Dodać majonez i przyprawić solą i pieprzem.
    Ponownie wymieszać i rozgnieść.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy