Pasta twarogowa z groszkiem i prażonymi przyprawami

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Prosta i szybka w przygotowaniu, charakterna smakowo pasta twarogowa z dodatkiem zielonego groszku. Doskonała na kanapki, a także jako farsz np. do naleśników.

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 450 g twarogu półtłustego
    100 g miękkiego masła
    80 g groszku konserwowego (masa po osączeniu z zalewy)
    1 łyżka posiekanej bazylii
    1 łyżka musztardy (rodzaj wg uznania)
    1 łyżka chrzanu konserwowego ze słoika
    1 łyżeczka całych nasion kminku
    1 łyżeczka całych ziaren białej gorczycy
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Kanapki Pasty

Pasta twarogowa z groszkiem i prażonymi przyprawami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta twarogowa z groszkiem i prażonymi przyprawami 1. Twaróg i masło utrzeć. Dodać musztardę i chrzan, wsypać uprażone w suchym rondelku, a następnie utarte w moździerzu kminek oraz gorczycę – wymieszać.
  • Pasta twarogowa z groszkiem i prażonymi przyprawami 2. Dołożyć groszek i bazylię – ponownie wymieszać. Na końcu pastę doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pasta twarogowa ze szpinakiem

To może cię zainteresować