Prosta i szybka w przygotowaniu, charakterna smakowo pasta twarogowa z dodatkiem zielonego groszku. Doskonała na kanapki, a także jako farsz np. do naleśników.
25 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
450 g twarogu półtłustego
100 g miękkiego masła
80 g groszku konserwowego (masa po osączeniu z zalewy)
1 łyżka posiekanej bazylii
1 łyżka musztardy (rodzaj wg uznania)
1 łyżka chrzanu konserwowego ze słoika
1 łyżeczka całych nasion kminku
1 łyżeczka całych ziaren białej gorczycy
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
Pasta twarogowa z groszkiem i prażonymi przyprawami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg i masło utrzeć. Dodać musztardę i chrzan, wsypać uprażone w suchym rondelku, a następnie utarte w moździerzu kminek oraz gorczycę – wymieszać.
2.Dołożyć groszek i bazylię – ponownie wymieszać. Na końcu pastę doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Komentarze