PASTA TWAROGOWA Z CEBULĄ I KOZIERADKĄ

0 (0 ocen)

  • 20 min

NAJLEPIEJ SMAKUJE ZE ŚWIEŻYM PIECZYWEM I HERBATĄ Z CYTRYNĄ

  • 20 min

Składniki:

  • ok 1/2 kg twarogu
    1 główka cebuli
    pęczek zielonej cebulki
    3-4 kopiaste łyżki śmietany 18%
    sól do smaku (ja dodaje ok.płaską łyżeczkę)
    czubek łyżeczki mielonej kozieradki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta twarogowa z cebulą i kozieradką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg zetrzeć na tarce na grubym oczku. Dodać drobnko posiekane cebule oraz śmietanę. Rozrobić łyżką na jednolitą masę o konsystencji odpowiedniej do smarowania pieczywa. Gdy masa będzie zbyt sucha dodać więcej śmietany. Doprawić solą do smaku, a na końcu dodać kozieradkę. Przyprawa nada potrawie niepowtarzalny delikatnie ostro-orzechowy smak. SMACZNEGO.

Porady

Kozieradka jest przyprawą używaną głównie do mięsa i ryb. Występuje w postaci ziaren (tak jak na zdjęciu) oraz mielona.Do potraw dodaję wyłącznie mieloną kozieradkę. Często przyprawiam nią śledzie w śmietanie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować