Pasta twarogowa

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pastę przyrządzam na śniadanko. Podaję ze świeżym pieczywkiem i masłem. Palce lizać.

  • 15 min

Składniki:

  • 250 g ser białego półtłustego
    1 pęczek szczypiorku
    1 pęczek rzodkiewki
    1 ząbek czosnku
    100 ml śmietany 30%
    sól
    pieprz
    słodka papryka

Pasta twarogowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie pasty
1. Ser biały rozdrabniam widelcem. Szczypiorek siekam, rzodkiewkę ścieram na tarce o grubych oczkach, czosnek przeciskam przez praskę. Wszystkie składniki dokładnie łączę dodaję śmietanę i przyprawiam solą, pieprzem oraz papryka słodką. Smacznego

Porady

Szczypiorek można zastąpić koperkiem

Komentarze

Podobne przepisy