Pasta tuńczykowo – serowa ze szczypiorkiem

5 (162 ocen)

  • 20 min

Niezwykle smaczna i pożywna pasta, która składa się z trzech różnych rodzajów sera, a także tuńczyka z puszki. Idealna zarówno na chleb, a także pieczywo chrupkie.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    150g sera feta
    200g sera białego
    100g sera żółtego
    3 jajka
    1 cebula
    Pęczek szczypiorku
    1 łyżka majonezu
    2 – 3 łyżki śmietany
    Pieprz
Wystaw ocenę:

5 (162 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta tuńczykowo – serowa ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo. Ser biały oraz fetę ugnieść widelcem. Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę razem z jajkami pokroić w małą kostkę. Szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki połączyć razem, doprawić pieprzem.

Porady

pasty do kanapek, śniadania, kolacje, dodatki do chleba, tuńczyk, ser feta, ser biały, ser żółty

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować