Pasta szprotkowa

  • wyświetlono: 303 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybka do zrobienia pasta do smarowania kanapek

  • 10min

Składniki

- 100 g wędzonych szprotek
- 3 plasterki cebuli
- 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju
- natka pietruszki
- sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta szprotkowa

  • 1. Szprotkom urwać głowy i ogony.
    Do miseczki wrzucić szprotki, cebulę, natkę pietruszki. Dosypać troszkę soli i pieprz. Wlać oliwę lub olej.
    Zblendować.
    Gotową pastą smarować chleb.

Porady

Pastę szprotkową można dowolnie modyfikować i doprawiać, np. świeżą papryką, czosnkiem, szczypiorkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilpasta do pieczywa

Komentarze

Podobne przepisy

pasta z tuńczyka

Dodane przez: capri

Pasta z tuńczyka i jajek

Pasta z tuńczyka i jajek jest błyskawiczna...

Pasta chrzanowa

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Pasta jajeczna z chrzanem

Smaczna pasta jajeczna na każde...

Pasta paprykowa jest świetną alternatywą dla sosu pomidorowego

Dodane przez: kugelchen

Pasta z papryki

Czas przetworów na zimę czas zacząć....

image-1rho1v0

Dodane przez: Gruszka

Pasta jajeczna

Gdy brakuje nam pomysłu na kanapki...

image-0tidh07

Dodane przez: JulkaTomeczek

Pasta jajeczna

Pastę jajeczną robię co kilka dni...

Pasta jajeczna

Dodane przez: ewaeu

Pasta jajeczna

Doskonała pasta śniadaniowa.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE