Pasta szczypiorkowo-jajeczna

5 (168 ocen)

  • 15 min

Smaczne smarowidło do chlebka

  • 15 min

Składniki:

  • 4 jajka
    pęczek szczypiorku cienkiego
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka śmietany 18%
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka oliwy z oliwek
    sól morska do smaku
    pieprz kolorowy do smaku
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Jajko Dodatki Pasty

Pasta szczypiorkowo-jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo,obrać ze skorupek ostudzić zetrzeć na tarce jarzynowej.Szczypiorek umyć osuszyć i posiekać drobno nozem,czosnek obrać przecisnać przez praskę. wszystkie składniki włozyć do miski dodać majonez ,olej oraz śmietanę ,doprawić do smaku solą pieprzem i zmiksować wszystko na jednolitą gładką pastę blenderem.Włozyc do lodówki w celu schłodzenia.Podawać jako smarowidło do chlebka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować