Pasta szczypiorkowo-jajeczna

  • wyświetlono: 753 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 2

Smaczne smarowidło do chlebka

IMG_20190918_121058
  • 15min

Składniki

4 jajka
pęczek szczypiorku cienkiego
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany 18%
3 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek
sól morska do smaku
pieprz kolorowy do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta szczypiorkowo-jajeczna

  • 1. Jajka ugotować na twardo,obrać ze skorupek ostudzić zetrzeć na tarce jarzynowej.Szczypiorek umyć osuszyć i posiekać drobno nozem,czosnek obrać przecisnać przez praskę. wszystkie składniki włozyć do miski dodać majonez ,olej oraz śmietanę ,doprawić do smaku solą pieprzem i zmiksować wszystko na jednolitą gładką pastę blenderem.Włozyc do lodówki w celu schłodzenia.Podawać jako smarowidło do chlebka.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodyz_roznych_stron_swiataJajkadania wielkanocnedodatek do pieczywa

Komentarze

Podobne przepisy

pasta jajeczna

Dodane przez: LucyG

Pasta jajeczna

Szybka i smaczna pasta do kanapek...

image-0r9bmhu

Dodane przez: paolineczka

Pasta jajeczna

wraz z mężem uwielbiamy pasty jajeczne....

pasta jajeczna

Dodane przez: rena123

Pasta jajeczna

Prosta i pyszna pasta z jajek i...

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Dodane przez: joanna30

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Idealna pasta do kanapek do szkoły...

image-0m9ygqc

Dodane przez: jmjustys24

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna na kanapki

Pasta jajeczna.

Dodane przez: agusia84

Pasta jajeczna

Tę pastę wymyśliłam tak na poczekaniu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE