Pasta śniadaniowa z tuńczykiem

0 (0 ocen)

Dawno żadnej pasty nie robiłam, a impulsem do jej wykonania był tym razem tuńczyk, który czekał cierpliwie na dnie lodówki.

Składniki:

  • 5 jajek
    100g białego sera (półtłustego)
    1 puszka tuńczyka (150g)
    1 pęczek szczypiorku
    1 łyżka musztardy
    1 łyżka majonezu
    sól, pieprz do smaku

Pasta śniadaniowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Wyjmujemy żółtka i wraz z białym serem przecieramy przez siteczko. Łączymy z musztardą oraz majonezem, a następnie z odcedzonym z zalewy i drobno posiekanym tuńczykiem, białkami i szczypiorkiem. Pastę doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z pieczywem lub jako dodatek do słonych krakersów. Możemy nią również nadziać połówki białek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy