Pasta śledziowa ze szczypiorkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

To mój pomysł na zdrowy dodatek do pieczywa.

  • 15 min

Składniki:

  • ● 3 jajka
    ● mała cebula
    ● 2 puszki śledzi w oleju
    ● pęczek szczypiorku
    ● łyżka majonezu
    ● sól, pieprz
    ● kilka kromek pieczywa

Pasta śledziowa ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy ok. 8 minut.
    Studzimy, obieramy i kroimy
    w kostkę. Cebulę obieramy
    i siekamy. Śledzie osączamy
    i kroimy w małe kawałki.
    Szczypiorek myjemy, osuszamy
    i drobno siekamy
  • 2. Jajka mieszamy z cebulą.
    Dodajemy śledzie, a następnie
    miksujemy na jednolitą masę.
    Dodajemy majonez. Doprawiamy
    solą i pieprzem. Mieszamy.
    Pieczywo smarujemy pastą
    i posypujemy szczypiorkiem.

Porady

RADY Olgi Soboty Pasta będzie mniej gładka, ale bardziej wyrazista w smaku, jeśli składniki, zamiast miksować, posiekamy. Śledzie można zastąpić inną rybą w oleju, np. makrelą

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Komentarze

Podobne przepisy