Pasta śledziowa z orzechami i rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pasta kanapkowa z filetów śledziowych z dodatkiem prażonych orzechów włoskich i suszonych winogron. Popularne matjasy w połączeniu z przyprawami korzennymi stanowią niebanalne w smaku smarowidło.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g filetów śledziowych a la matjas (uprzednio wymoczone)
    1 mała obrana biała cebula (50 g)
    1 kopiasta łyżka posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki łuskanych prażonych orzechów włoskich (ok. 50 g)
    2 łyżki drobnych rodzynków (ok. 40 g)
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka soku z cytryny
    po 1/3 łyżeczki mielonych przypraw – imbiru, cynamonu, gałki muszkatołowej
    sól do smaku
    cukier do smaku
    pieprz kolorowy mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Sok Kanapki Majonez Dodatki Krem Pasty

Pasta śledziowa z orzechami i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta śledziowa z orzechami i rodzynkami 1. Filety rozdrobnić i przełożyć do wysokiego naczynia, dodać orzechy i majonez, wlać sok z cytryny – składniki zblendować.
  • Pasta śledziowa z orzechami i rodzynkami 2. Do uzyskanego kremu dodać posiekaną cebulę, natkę pietruszki oraz sparzone i osączone rodzynki. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować