Pasta serowo-paprykowa.

  • wyświetlono: 789 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Pyszna pasta do chlebka ,przepis znalazłam w starym zeszycie.

bgg (Kopiowanie)
  • 135min

Składniki

25 dag białego tłustego sera
1 ogórek kiszony
pół papryki czerwonej
pół papryki żółtej lub zielonej
trochę szczypiorku
2 łyżki żelatyny
sól do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta serowo-paprykowa.

  • 1. Żelatynę rozpuścić z odrobiną gorącej wody,przestudzić.
  • 2. Papryki i ogórka pokroić w kostkę,szczypiorek drobno posiekać.
  • 3. Ser utrzeć ,dodać tężejącą żelatynę i dokładnie wymieszać.
  • 4. Do sera dodać ogórki ,paprykę i szczypiorek,posolić.
  • 5. Całość przełożyć na folię aluminiową,uformować wałek,zawinąć i włożyć do lodówki na około 2 godziny do stężenia.

Porady

Podajemy z pieczywem ,najlepiej ciemnym.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzusezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

Paprykowa pasta na kanapki

Dodane przez: RedakcjaPP

Paprykowa pasta na kanapki

Przepisy wymyślam lub podpatruję...

image-061uf8s

Dodane przez: Sliczna6

Pasta serowa

Idealna na grilla ,nadaje sie do...

Pasta cieciorkowo-paprykowa

Dodane przez: Ewa Mróz

Pasta cieciorkowo-paprykowa z pazurem

Pyszna pasta idealna zarówno na...

Pikantna pasta serowa

Dodane przez: bogusia82

Pikantna pasta serowa

Bardzo smaczna pasta serowa z dodatkiem...

Pasta

Dodane przez: elapolo

Pasta paprykowa na kanapkę

To bardzo zdrowa, warzywna pasta...

image-1i7mi3e

Dodane przez: kuchcik89

Jajeczno-serowa pasta kanapkowa

Pasta jest połączeniem jajek, żółtego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE