Pasta serowo-orzechowa

4.5 (167 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smakuje najlepiej podana na pumperniklu w formie malutkich kanapeczek.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • PASTA::
    - ser żółty (starty na tarce na drobnych oczkach): 250 gramów
    - orzechy włoskie (tarte lub mielone): 6 łyżek
    - serek twarogowy śmietankowy: 6 łyżek
    - czosnek: 2 ząbki
    - sól, pieprz (opcjonalnie, do smaku): 1 szczypta
    PIECZYWO::
    - pumpernikiel (5 kwadratowych kromek): 5 sztuk
    DO DEKORACJI::
    - małe listki mięty: 20 sztuk
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Pasty Ser

Pasta serowo-orzechowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki pasty połączyć, dodać zmiażdżony czosnek, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
  • Pasta serowo-orzechowa 2. Pumpernikiel przekroić na cztery, aby otrzymać 20 mini kanapek. Na każdą nałożyć łyżkę pasty, udekorować listkiem mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Pumpernikiel Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować