Pasta serowo - jajeczna ze szczawiem

0 (0 ocen)

Prosta w przygotowaniu pasta z dwóch rodzajów sera i jajek ugotowanych na twardo. Ciekawego smaku nadaje szczaw, który smacznie komponuje się z pozostałymi składnikami. Polecam!

Składniki:

  • 200 g serka naturalnego kremowego fromage 24,5% tłuszczu
    175 g żółtego sera (np. Gouda)
    4 jajka ugotowane na twardo
    po 1 kopiastej łyżce posiekanych – szczawiu, szczypiorku, koperku
    ½ łyżeczki mielonych owoców kolendry
    ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
    1/3 łyżeczki kurkumy
    sól do smaku
    cukier do smaku
    pieprz cytrynowy do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pasta serowo - jajeczna ze szczawiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta serowo - jajeczna ze szczawiem 1. Obrane jajka i żółty ser zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej. Dodać serek fromage i wymieszać.
  • Pasta serowo - jajeczna ze szczawiem 2. Dołożyć zieleninę, wsypać kolendrę, gałkę muszkatołową i kurkumę – ponownie wymieszać. Na końcu pastę doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem cytrynowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować