Prosta w przygotowaniu pasta z dwóch rodzajów sera i jajek ugotowanych na twardo. Ciekawego smaku nadaje szczaw, który smacznie komponuje się z pozostałymi składnikami. Polecam!
Składniki:
200 g serka naturalnego kremowego fromage 24,5% tłuszczu
175 g żółtego sera (np. Gouda)
4 jajka ugotowane na twardo
po 1 kopiastej łyżce posiekanych – szczawiu, szczypiorku, koperku
½ łyżeczki mielonych owoców kolendry
½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
1/3 łyżeczki kurkumy
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz cytrynowy do smaku
Pasta serowo - jajeczna ze szczawiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obrane jajka i żółty ser zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej. Dodać serek fromage i wymieszać.
2.Dołożyć zieleninę, wsypać kolendrę, gałkę muszkatołową i kurkumę – ponownie wymieszać. Na końcu pastę doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem cytrynowym.
Komentarze