Pasta sardynkowo - jajeczna

  • wyświetlono: 361 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 1

Znakomita pasta do pieczywa, prosta, łatwa do wykonania i pyszna - same zalety ;)

portret
  • 10min

Składniki

1 puszka sardynek w oleju (110g/77g)
2 jajka ugotowane na twardo
1 łyżka twarożku (wiaderkowego)
1 dymka ze szczypiorem
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta sardynkowo - jajeczna

  • 1. Sardynki wyjmujemy z oleju (olej zachowujemy), wkładamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Jajka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dymkę i szczypiorek drobno kroimy.
  • 2. Do rozdrobnionych sardynek dodajemy starte jajka, dymkę i część szczypioru, twarożek i ok. 3 łyżeczki oleju od sardynek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem i jeszcze raz mieszamy.
  • 3. Przed podaniem posypujemy pozostałym szczypiorem.

Porady

Sardynki można zastąpić inną rybą w oleju.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodyJajkapastaśniadanieprzekąskakolacjapasta do chlebado chlebaryba w olejusmarowidło do chlebakonserwa rybna

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta chrzanowa

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Pasta jajeczna z chrzanem

Smaczna pasta jajeczna na każde...

Pasta jajeczna

Dodane przez: bogusia82

Pasta jajeczna

Szybka i smaczna pasta jajeczna.Idealnie...

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Dodane przez: joanna30

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Idealna pasta do kanapek do szkoły...

pasta jajeczna

Dodane przez: LucyG

Pasta jajeczna

Szybka i smaczna pasta do kanapek...

Pasta jajeczna

Dodane przez: Ela Ślązak

Pasta jajeczna

Prosta i pyszna pasta o wyrazistym...

image-0m9ygqc

Dodane przez: jmjustys24

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna na kanapki

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE