• 40 min
  • Dla 2 osób

Pyszna pasta z rydzy i warzyw, która idealnie sprawdza się jako nadzienie do wytrawnych naleśników, farsz do roladek mięsnych czy pasta kanapkowa.

  • 40 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 10 kapeluszy rydzów
    1 marchewka
    1 papryka czerwona
    1 cebula
    3 łyżki oleju rzepakowego
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

2 (4 ocen)

Zobacz również:

Przetwory z grzybów Pasty

Pasta rydzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oleju smażę drobno pokrojoną cebulę razem ze startą marchewką. Gdy marchewka i cebula są miękkie dodaję pokrojoną paprykę i rydze - całość duszę przez około 20 min.
    Uduszone rydze razem z warzywami blenduję i doprawiam do smaku

Porady

* jeżeli mamy większą porcję rydzów, można przełożyć taką pastę do słoiczków i je pasteryzować przez 10-15 min., by przetrwały zimę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rydze Marchewka Papryka Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować