Pasta rybna z cukinią konserwową i chrzanem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pasta kanapkowa z wędzonej makreli z dodatkiem cukinii konserwowej i chrzanu. Smarowidło intensywne i charakterne w smaku, z nutą orzeźwiającej kwaskowości.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 wędzona makrela - 260 g (po usunięciu skóry i ości – 220 g)
    200 g cukinii konserwowej (ewentualnie korniszony)
    2 łyżki posiekanego koperku
    2 łyżeczki chrzanu konserwowego ze słoika
    2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
    sól do smaku
    pieprz cayenne do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pasta rybna z cukinią konserwową i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta rybna z cukinią konserwową i chrzanem 1. Oczyszczoną ze skóry i ości makrelę przełożyć do naczynia i rozdrobnić widelcem. Następnie dodać pokrojoną w małą kostkę cukinię (ewentualnie pokrojone w małą kostkę korniszony), dołożyć chrzan, wsypać koperek i paprykę w proszku. Do składników dodać majonez i całość dokładnie wymieszać. Masę doprawić do smaku solą oraz pieprzem cayenne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować