Pasta kanapkowa z wędzonej makreli z dodatkiem cukinii konserwowej i chrzanu. Smarowidło intensywne i charakterne w smaku, z nutą orzeźwiającej kwaskowości.
20 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1 wędzona makrela - 260 g (po usunięciu skóry i ości – 220 g)
200 g cukinii konserwowej (ewentualnie korniszony)
2 łyżki posiekanego koperku
2 łyżeczki chrzanu konserwowego ze słoika
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
sól do smaku
pieprz cayenne do smaku
Pasta rybna z cukinią konserwową i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oczyszczoną ze skóry i ości makrelę przełożyć do naczynia i rozdrobnić widelcem. Następnie dodać pokrojoną w małą kostkę cukinię (ewentualnie pokrojone w małą kostkę korniszony), dołożyć chrzan, wsypać koperek i paprykę w proszku. Do składników dodać majonez i całość dokładnie wymieszać. Masę doprawić do smaku solą oraz pieprzem cayenne.
Komentarze