Pasta rybna

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pasta rybna to świetna propozycja na kolację, tak by odmienić codzienne kanapki. Polubią ją wszyscy smakosze ryb.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 puszki filetu z makreli- jedna w sosie pomidorowym, jedna w oleju (1 puszka około 170 g)
    2 ogórki korniszone
    2 jajka ugotowane na twardo
    1 mała cebula lub 1/2 dużej cebuli
    1 łyżeczka musztardy
    2 łyżeczki dobrego majonezu
    odrobina pikantnego keczupu
    sól, pieprz

Pasta rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet odsączam z oleju, dodaję drugi filet wraz z zalewą pomidorową i dokładnie rozdrabniam.
  • 2. Jajka i cebulę kroję w kostkę, dodaję do ryby.
  • 3. Ogórki kroję w kostkę, wyciskam nadmiar zalewy i dodaję do ryby.
  • 4. Do masy dodaję majonez, musztardę, keczup. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
  • 5. Podaję z ulubionym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy