Pasta pulpecikowa

0 (0 ocen)

  • 20 min

Goście chcieli nas uraczyć kupnymi rarytasami ze słoika i koniec końców nie było chętnych do jedzenia i coś z tym trzeba było zrobić.

  • 20 min

Składniki:

  • pulpety ze słoika 4 szt
    jajka 4 szt
    papryka 1/4 szt
    rzodkiew 2-3 szt
    szczypiorek ok 1/2 pęczka
    marchew ugotowana 1 szt
    cebula drobno pokrojona 1 łyżka
    natka pietruszki posiekana 1 łyżka
    sól
    pieprz

Pasta pulpecikowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew drobno pokroić albo zetrzeć na tarce. Jajka ugotować na twardo i drobno pokroić (zostawić jedno żółtko).

    Paprykę i rzodkiewkę drobno pokroić, a szczypiorek posiekać (troszkę szczypiorku zostawić).

    Pulpety osączyć z sosu i rozgnieść widelcem, dodać pozostałe składniki, doprawić do smaku i utrzeć.

    Z masy formować kuleczki i obtaczać w pozostawionym szczypiorku i żółtku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy