Pasta pomidorowo-jajeczna

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Taka pasta służy nie tylko zdrowiu, ale i urodzie. A przede wszystkim jest bardzo smaczna:)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 2 sztuki
    - pomidory średniej wielkości: 2 sztuki
    - cebula mała: 1 sztuka
    - majonez: 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - bazylia świeża listki: 1 sztuka

Pasta pomidorowo-jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta pomidorowo-jajeczna 1. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w małą kostkę i odcisnąć z soku. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek opłukać i drobno posiekać.

    Do miski przełożyć pomidory, jajka, cebulę i szczypiorek. Następnie dodać majonez, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotową pastę rozsmarować na kromkach chleba. Udekorować listkami bazylii.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy