Pasta pomidorowo-jajeczna

  • wyświetlono: 151 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Taka pasta służy nie tylko zdrowiu, ale i urodzie. A przede wszystkim jest bardzo smaczna:)

ilka_86
  • 2 porcje
  • Łatwy

Składniki

- jajka: 2 sztuki
- pomidory średniej wielkości: 2 sztuki
- cebula mała: 1 sztuka
- majonez: 1 łyżka
- sól: 1 szczypta
- pieprz: 1 szczypta
- bazylia świeża listki: 1 sztuka

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta pomidorowo-jajeczna

  • Pasta pomidorowo-jajeczna1. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w małą kostkę i odcisnąć z soku. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek opłukać i drobno posiekać.

    Do miski przełożyć pomidory, jajka, cebulę i szczypiorek. Następnie dodać majonez, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotową pastę rozsmarować na kromkach chleba. Udekorować listkami bazylii.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latozimaWielkanocwiosnajesieńletnie_menujajka_wielkanocne

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta jajeczna

Dodane przez: Joatar

Najlepsza pasta jajeczna

Pasta jest banalnie prosta i przepyszna,...

image-0r9bmhu

Dodane przez: paolineczka

Pasta jajeczna

wraz z mężem uwielbiamy pasty jajeczne....

Pasta jajeczna

Dodane przez: justi2401

Pasta jajeczna

Błyskawiczna w wykonaniu doskonała...

Pasta jajeczna

Dodane przez: lporosilo

Pasta jajeczna

Taką pastę jadłem w przedszkolu

image-009xbfl

Dodane przez: Bożena1960

Pasta jajeczna

Szybka, nie droga ,pyszna pasta...

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Dodane przez: joanna30

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Idealna pasta do kanapek do szkoły...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE