PASTA PIETRUSZKOWA

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Jest to uniwersalna pasta bo można ją używać do kanapek, do ugotowanego makaronu jako samodzielny sos pesto, można tą pastą wzbogacić sos, zupę lub dresing do sałatek a także może posłużyć jako dip

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 solidne garście zielonej natki pietruszki
    1-2 ząbki czosnku ( w zależności od upodobań )
    solidna szczypta soli
    ok. 50 ml oleju lub oliwy
    oraz odrobina oleju na zalanie wierzchu pasty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Pesto Dip Pasty

Pasta pietruszkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PASTA PIETRUSZKOWA 1. Pietruszkę i pozostałe składniki przekładamy do blendera i miksujemy na gładką papkę i gotowe. Przekładamy do wyparzonego słoiczka a wierzch zalewamy olejem / oliwą - wtedy dłużej możemy taką pastę przechowywać 3-4 tyg.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Natka pietruszki Olej Pietruszka Oliwa z oliwek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować