PASTA PIETRUSZKOWA

  • wyświetlono: 424 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Jest to uniwersalna pasta bo można ją używać do kanapek, do ugotowanego makaronu jako samodzielny sos pesto, można tą pastą wzbogacić sos, zupę lub dresing do sałatek a także może posłużyć jako dip

17157630_1132053380256607_8691225312358500210_o
  • 1 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

2 solidne garście zielonej natki pietruszki
1-2 ząbki czosnku ( w zależności od upodobań )
solidna szczypta soli
ok. 50 ml oleju lub oliwy
oraz odrobina oleju na zalanie wierzchu pasty

Sposób przygotowania przepisu:

PASTA PIETRUSZKOWA

  • PASTA PIETRUSZKOWA1. Pietruszkę i pozostałe składniki przekładamy do blendera i miksujemy na gładką papkę i gotowe. Przekładamy do wyparzonego słoiczka a wierzch zalewamy olejem / oliwą - wtedy dłużej możemy taką pastę przechowywać 3-4 tyg.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakipastaoliwapietruszkapestoolejdipnatka_pietruszkipietruszkowa_pastapietruszkowe_pestosos_do_makaronudip_pietruszkowypesto_do_makaronu

Komentarze

Podobne przepisy

pasta rybna

Dodane przez: tasty-and-fit

pasta rybna

Czasem gdy brak nam pomysłu na...

pasta z tuńczyka

Dodane przez: capri

Pasta z tuńczyka i jajek

Pasta z tuńczyka i jajek jest błyskawiczna...

image-1rho1v0

Dodane przez: Gruszka

Pasta jajeczna

Gdy brakuje nam pomysłu na kanapki...

pasta jajeczna

Dodane przez: Nina80

pasta jajeczna

Pasta Jajeczna bardzo łatwa do...

Pasta jajeczna

Dodane przez: ewaeu

Pasta jajeczna

Doskonała pasta śniadaniowa.

Pasta paprykowa jest świetną alternatywą dla sosu pomidorowego

Dodane przez: kugelchen

Pasta z papryki

Czas przetworów na zimę czas zacząć....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE