PASTA PIETRUSZKOWA

  • wyświetlono: 137 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Jest to uniwersalna pasta bo można ją używać do kanapek, do ugotowanego makaronu jako samodzielny sos pesto, można tą pastą wzbogacić sos, zupę lub dresing do sałatek a także może posłużyć jako dip

17157630_1132053380256607_8691225312358500210_o
  • 1 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

2 solidne garście zielonej natki pietruszki
1-2 ząbki czosnku ( w zależności od upodobań )
solidna szczypta soli
ok. 50 ml oleju lub oliwy
oraz odrobina oleju na zalanie wierzchu pasty

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

PASTA PIETRUSZKOWA

  • PASTA PIETRUSZKOWA1. Pietruszkę i pozostałe składniki przekładamy do blendera i miksujemy na gładką papkę i gotowe. Przekładamy do wyparzonego słoiczka a wierzch zalewamy olejem / oliwą - wtedy dłużej możemy taką pastę przechowywać 3-4 tyg.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakipastaoliwapietruszkapestoolejdipnatka_pietruszkipietruszkowa_pastapietruszkowe_pestosos_do_makaronudip_pietruszkowypesto_do_makaronu
 

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Karioka

PASTA ŚNIADANIOWA

Smaczna pasta do ciemnego i jasnego...

Humus.

Dodane przez: Di bloguje

Humus - pasta z ciecierzycy

Hummus, czyli pasta z ciecierzycy....

Pasta chrzanowa

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Pasta jajeczna z chrzanem

Smaczna pasta jajeczna na każde...

Warzywna pasta kanapkowa

Dodane przez: Futka

Zielona pasta kanapkowa

Propozycja na smaczną i prostą...

Pasta jajeczna

Dodane przez: TruskawkowaPoziomka

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna pełna warzyw, sera...

Dodane przez: Domawo

pasta jajeczna

Pasta jest bardzo smaczna i prosta...