Pasta pieczarkowa z jajkami i serem żółtym

4.5 (173 ocen)

Idealna na przekąskę, podana z ulubionym pieczywem

Składniki:

  • 20 dkg pieczarek
    3 ugotowane na twardo jajka
    2-3 łyżki majonezu
    natka pietruszki
    2-3 łyżki startego żółtego sera
    sól, pieprz
    2-3 ząbki czosnku
    cebula
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta pieczarkowa z jajkami i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokrojone w kostkę, czosnek oraz cebulę podsmaż na oleju, aż wyparuje nadmiar wody, przypraw solą i pieprzem. Gdy całość ostygnie dodaj ser żółty, starte na tarce jajka, majonez, siekaną natkę pietruszki oraz dopraw do smaku. Całośc wymieszaj i posmaruj pieczywo chrupkie lub poprostu chleb. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować