Pasta paprykowa

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

doskonały dodatek do kanapek i nie tylko

  • 3 godz.

Składniki:

  • 5 kg papryki czerwonej
    1 szkl oliwy
    2 szkl cukru
    1 szkl octu
    1 płaska łyżka chili
    3 płaskie łyżki soli
    1 duża główka czosnku
    3 słoiczki koncentratu pomidorowego ( użyłam Madero z Biedronki )

Pasta paprykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nikolaxxxx 1. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, zblendować. Wrzucić do garnka i gotować na średnim ogniu ok 50 minut.
  • nikolaxxxx 2. Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do gotującej się papryki razem z pozostałymi składnikami, Dobrze wymieszać i pogotować jeszcze wszystko razem ok 10 minut. Gorące przekładać do słoiczków, zakręcić i ustawiać do góry dnem. Pozostawić do ostygnięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy