Córka uwielbia wszelkie ryby, więc spodziewałam się, że ta pasta także jej posmakuje. Ania uwielbia pomagać w kuchni, ma 5 lat i potrafi sporo rzeczy zrobić :) Przy tej paście także chętnie pomagała...a na końcu z apetytem zjadła.
20 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1 duża makrela wędzona
2 jajka
pęczek szczypiorku
2 łyżki ketchupu
2 łyżki majonezu (np. Kieleckiego)
sól, pieprz
Pasta na chleb z makreli i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i drobno kroimy.
Szczypiorek drobno siekamy.
Z makreli wyciągamy najpierw kręgosłup, a następnie ostrożnie mięso sprawdzając w palcach czy nie ma ości
Jajka, rybę i szczypiorek wsypujemy do jednej miski, dodajemy ketchup i majonez, doprawiamy solą i pieprzem.
Smarujemy cienko pokrojoną bagietkę .
Komentarze