Pasta na chleb z makreli i jajek

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Córka uwielbia wszelkie ryby, więc spodziewałam się, że ta pasta także jej posmakuje. Ania uwielbia pomagać w kuchni, ma 5 lat i potrafi sporo rzeczy zrobić :) Przy tej paście także chętnie pomagała...a na końcu z apetytem zjadła.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża makrela wędzona
    2 jajka
    pęczek szczypiorku
    2 łyżki ketchupu
    2 łyżki majonezu (np. Kieleckiego)
    sól, pieprz

    bagietka

Pasta na chleb z makreli i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i drobno kroimy.
    Szczypiorek drobno siekamy.
    Z makreli wyciągamy najpierw kręgosłup, a następnie ostrożnie mięso sprawdzając w palcach czy nie ma ości
    Jajka, rybę i szczypiorek wsypujemy do jednej miski, dodajemy ketchup i majonez, doprawiamy solą i pieprzem.
    Smarujemy cienko pokrojoną bagietkę .

    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy