Pasta mięsna z marchewką, groszkiem i orzechami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pasta niesłychanie prosta w przygotowaniu, a przy tym zaskakująco smaczna. Pyszny dodatek na kanapki, który przygotujemy w kilka chwil.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g wędzonego mięsa z kurczaka
    160 g obranej, gotowanej marchewki (może być z rosołu)
    130 g groszku konserwowego (masa bez zalewy)
    2 kopiaste łyżki posiekanego szczypiorku
    1 kopiasta łyżka posiekanej natki pietruszki
    3 łyżki prażonych orzechów ziemnych
    3 łyżki majonezu
    sól do smaku
    pieprz biały mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Kanapki Majonez Dodatki Pasty

Pasta mięsna z marchewką, groszkiem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta mięsna z marchewką, groszkiem i orzechami 1. Marchewkę pokroić w małą kostkę i przełożyć do miski. Dodać groszek oraz orzechy.
  • Pasta mięsna z marchewką, groszkiem i orzechami 2. Dołożyć drobno pokrojone mięso i zieleninę. Składniki dokładnie wymieszać, dodając majonez. Pastę doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować