Pasta marchewkowa z pikantną chili

0 (0 ocen)

  • 30 min

Prosta pasta z marchewki i pieczonej chili do smarowania pieczywa, jest pikantna,idealna do chrupkiego pieczywa na śniadanie, polecam dla osób zdrowo odżywiających się.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 marchewki
    1 chili
    1 łyżka łagodnego ketchupu
    1 łyżka masła
    1/2 łyżeczki curry indyjskiego
    sól morska do smaku
    szczypta kolendry
    2 łyżki prażonych ziaren-sezam, pestki dyni, słonecznika

Pasta marchewkowa z pikantną chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę skrobiemy, płuczemy, gotujemy do miękkości najlepiej na parze, paprykę w całości pieczemy aż skórka zacznie pękać. Po upieczeniu wydrążamy z niej nasionka a następnie miksujemy blenderem z marchewką.
  • 2. Doprawiamy do smaku curry, kolendrą oraz solą do smaku, dodajemy ketchup, oraz masło.Całość miksujemy , łączymy z prażonymi na suchej patelni ziarnami, chłodzimy w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.63 (258 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Rolada marchewkowa