Pasta makrelowa z papryką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybka do wykonania pasta na kanapki.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 wędzona makrela,
    1/3 papryki świeżej czerwonej,
    2 łyżki jogurtu naturalnego,
    6 łyżek ketchupu,
    pieprz

Pasta makrelowa z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z makreli pozbywamy się wszystkich ości. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Makrelę rozdrabniamy widelcem, dodajemy ketchup i jogurt. Wyrabiamy na jednolitą masę. W razie potrzeby dodajemy więcej jogurtu lub ketchupu. Doprawiamy pieprzem. Dodajemy paprykę, mieszamy. Nakładamy na kanapki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy