Pasta kanapkowa z tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszna pasta z tuńczyka, idealna na śniadanie, kolację czy 'przegryzkę' w ciągu dnia.

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (może być także w oleju)
    1 mała puszka kukurydzy (ewentualnie 0,5 puszki dużej)
    1/3 cebuli szalotki (drobno pokrojona)
    garść koperku (może być mrożony)
    1/1,5 łyżki majonezu
    pieprz i sól do smaku

Pasta kanapkowa z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy. Rybę można rozdrobnić widelcem aby później łatwiej ją wymieszać z resztą składników. Wrzucić wszystko do miski, dodać majonez (można dodać więcej jeśli chcemy aby pasta była bardziej kremowa) i przyprawy, dobrze wymieszać i gotowe :)

Porady

Najlepiej smakuje na bułce lub chlebie odrobinę posmarowanym masłem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy