Pasta kanapkowa z parówek i jajek

4.98 (168 ocen)

  • 20 min

Nadaje się do kanapek oraz do tostów - na ciepło

  • 20 min

Składniki:

  • - 8 jajek na twardo
    - 6-7 parówek
    - pęczek szczypiorku
    - 10 dag żółtego sera
    - sól, pieprz
    - majonez
    - śmietana
    - pikantny keczup lub sos chilli - drobina
Wystaw ocenę:

4.98 (168 ocen)

Zobacz również:

Jajko Sandwiche Tosty Pasty

Pasta kanapkowa z parówek i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na tarce warzywnej o grubych oczkach ścieramy parówki, jajka oraz ser, dorzucamy posiekany szczypiorek. Mieszamy wszystko razem, dodajemy majonez, odrobinę śmietany, odrobinę pikantnego keczupu lub sosu chilli, doprawiamy. Mieszamy ponownie i odstawiamy do lodówki.

Porady

Pasta jest pyszna na zimno ale jest również doskonałym farszem do sandwichy lub naleśników.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować