Pasta kanapkowa z makreli, jajek i jabłka

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pasta kanapkowa z makreli, jajek i jabłka to fajna propozycja na śniadanie lub kolacje.

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek,
    2 wędzone makrele,
    1 duże jabłko,
    3-4 łyżki majonezu,
    sól i pieprz do smaku,
    kilka listek świeżej bazylii,
    szczypta ostrej papryki,
    szczypta kurkumy.

Pasta kanapkowa z makreli, jajek i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo (7 minut).
    Z makreli pozbywamy się skóry i ości.
    Rozdrabniamy widelcem.
    Ugotowane jajka kroimy w kosteczkę.
    Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę.
    Dodajemy przyprawy i majonez.
    Listki bazylii szatkujemy.
    Dodajemy do pasty.
    Mieszamy dokładnie wszystkie składniki.
    Chłodzimy w lodówce.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy