Pasta kanapkowa z Jaśka

0 (0 ocen)

  • 5 min

Zdrowa i smaczna śniadaniowa pasta kanapkowa.

  • 5 min

Składniki:


  • 1 szklanka fasoli Jaś,
    2 łyżki oliwy z oliwek,
    Sól,
    pieprz biały
    3 ząbki czosnku
    2 małe łyżeczki soku z cytryny,
    uniwersalna przyprawa

Pasta kanapkowa z jaśka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę dużą Jaś moczymy w wodzie całą noc. Na drugi dzień odlewamy wodę płuczemy fasole i gotujemy ją do miękkości w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Gdy fasola jest miękka odcedzamy ja i studzimy.
  • 2. Miksujemy z dodatkiem wyciśniętego czosnku,soli,pieprzu i oliwy z oliwek. Na koniec doprawiamy pieprzem i sokiem z cytryny i jeszcze raz miksujemy. Podajemy do kanapek

Komentarze

Podobne przepisy