Pasta kanapkowa z jajek i pieczarek

5 (3 ocen)

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszna pasta kanapkowa

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
    500 g pieczarek
    łyżka masła
    sól morska
    pieprz kolorowy
    łyżeczka soli grzybowej, proszku z suszonej kani lub rozkruszony kawałek suszonej kani
    3 łyżki majonezu
    pęczek zieleniny: pietruszka, koperek, szczypiorek
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta kanapkowa z jajek i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy całe pieczarki, solimy. Pieczarki dusimy pod przykryciem przez około15 minut.
    Następnie wszystkie składniki przekładamy do malaksera i chwilę miksujemy.
    Pasta najlepiej smakuje z na grzankach z domowego pieczywa.

Porady

Przepis na sól grzybową: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sol-grzybowa

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować