Pasta kanapkowa z cukinią

  • wyświetlono: 874 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Bardzo lubię takie smarowidła. Polecam.

afrodyta
  • 20min

Składniki

2 małe cukinie
5 jajek ugotowanych na twardo
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
4 plastry sera żółtego
1,5 łyżeczki wegety
0,5 łyżeczki kolorowego pieprzu
0,5 łyżeczki soli
Oliwa do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta kanapkowa z cukinią

  • 1. Cukinię umyć i pokroić w małe kostki. Wegetą przyprawić cukinię, rozgrzać oliwę na patelni i usmażyć cukinie do miękkości, tak aby woda wyparowała.
  • 2. Pod koniec smażenia dodać tuńczyk i jeszcze chwilę smażyć.
  • 3. Jajka i ser pokroić w drobną kostkę, wsypać do miski. Do miski dodać również cukinię z tuńczykiem. Przyprawić solą i kolorowym pieprzem.
  • 4. Pastę dobrze wymieszać. Włożyć na ok. 20 minut do lodówki.
PP_03-2013

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzuCukiniaśniadaniekolacjatuńczyk w sosie własnympasta kanapkowa

Komentarze

Podobne przepisy

pasta z konserwy

Dodane przez: klementynka

pasta kanapkowa z konserwy mięsnej

Moja rodzina bardzo lubi pasty...

Pasta kanapkowa z soczewicy

Dodane przez: RedakcjaPP

Pasta kanapkowa z soczewicy

Jest to pasta wegańska, czyli wyłącznie...

Pasta z bobu

Dodane przez: rzelkazag

Pasta kanapkowa z bobu

Kiedy tylko pojawi się świeży bób,...

Pasta z udek kurczaka na grzance.

Dodane przez: lofina

Pasta kanapkowa z udek

Gdy zostaną nam udka z rosołu to...

Pasta kanapkowa z krewetek

Dodane przez: koma61

Pasta kanapkowa z krewetek

z sosem słodko pikantnym

Pasta kanapkowa

Dodane przez: Mysiunia

Pasta kanapkowa z cielęciny

Gotując rosół niejednokrotnie mamy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE